Tiggeldobbe heeft nieuw beeldmerk

De Tiggeldobbe heeft een nieuw beeldmerk. Directeur Jaap Rosema: “Een meer eigentijds beeldmerk dat past bij de ontwikkelingen in het onderwijs in het algemeen en de ontwikkelingen rondom deelname aan de Tirrel. Zo zijn zij klaar voor een nieuwe toekomst met veel mogelijkheden.”

Vlieger en motto

De vlieger, die ook in het oude logo was verwerkt, is gebleven. “Deze staat symbool voor het uitvliegen, de stijgende lijn en de wijde wereld in vliegen. Er is slechts een touwtje -de begeleiding bij de ontwikkeling- nodig om het te laten stijgen. Wij vinden dat een mooi beeld: het is het beeld waarbij de natuurlijke ontwikkeling en de groei van een kind, alsmede de begeleiding en uitdaging van het talent wordt verbeeld”, vertelt Jaap.

Het motto dat de school voert is: Onderwijs voor de toekomst. Dat klinkt logisch en dat is het ook. Bij de Tiggeldobbe staat het kind centraal en wordt samengewerkt met het kind en de ouders om de kinderen voor te bereiden op de steeds veranderende wereld. Een wereld waarin kinderen zelfstandig (en samen met anderen) keuzes moeten leren maken en waar ze met kennis, vaardigheden, en creativiteit hun eigen (gedroomde) toekomst in kunnen vullen. De restyling van het logo is uitgevoerd door Hans Miedema van m;v ontwerper’s uit Groningen.

Lees hier het persbericht van de Tiggeldobbe over het nieuwe beeldmerk: Persbericht nieuw logo Tiggeldobbe