Leefbaarheid staat hoog op de agenda. Leefbaarheid voor de aangrenzende wijken, Winsum en Het Hogeland. De nieuwe invulling van het terrein van De Twaalf Hoven wordt een kloppend hart in Winsum waar samenzijn, betrokkenheid en zorg voor elkaar geen opgave is, maar vanzelfsprekend. De Twaalf Hoven heeft een duidelijke regio-functie. Ook voor  bijvoorbeeld sporters uit de regio kan Winsum een extra mooie faciliteit zijn om hun sport te beoefenen.

Sport & Spel

Sport en bewegen zijn van belang voor jong en oud. Ook daar biedt de Tirrel faciliteiten en mogelijkheden. Er is straks altijd wel wat te doen; soms groot, soms klein. En dat geldt niet alleen binnen, maar ook voor buiten het gebouw in het park.
Passief kan er gekeken worden bij trainingen en wedstrijden. Je kunt je aansluiten bij knutselmiddagen of workshops. De Tirrel nodigt uit tot meedoen, meeleven en bewegen en samenzijn.
Voor tal van sportverenigingen zal de Tirrel de thuishaven zijn (zie voor de contactgegevens verderop op de site). Schoolkinderen krijgen er bewegingsonderwijs. Sportvoorzieningen worden voor iedereen zo toegankelijk mogelijk gemaakt. We hopen dat dit een extra stimulans is voor iedereen om te bewegen en te genieten!

Letterlijk en figuurlijk beweging

  • Er is altijd wel wat te doen
  • Soms groot, soms klein
  • Binnen en buiten
  • Meedoen hoeft niet, kijken en erbij zijn geeft ook plezier

Faciliteiten

  • Sporthal
  • Gymzaal

Buitenomgeving: parkachtige tuin, speeltoestellen, de beweegtuin

Vrije tijd

Er is ruimte voor betrokken buurtbewoners om activiteiten te organiseren. Activiteiten voor wijkbewoners waar wellicht ook bewoners van De Twaalf Hoven aan mee kunnen doen. Of juist samenwerken met de kinderen. Dat kan onder genot van een kopje koffie met wat lekkers. Er zijn ruimtes voor allerlei activiteiten (denk bijvoorbeeld aan hobbyclubs, biljart en interactieve speurtochten voor jong en oud).  Straks gaan we kijken hoe alles ingevuld kan worden en wat nodig is dit te realiseren.

Binnen zijn er ruimtes voor die activiteiten of juist rustige ruimtes. De deur staat altijd open voor mensen uit de wijk en vanzelfsprekend álle Winsumers! Buiten wordt een groene parkachtige buitenomgeving gerealiseerd. Deze maakt het mogelijk dat ook daar activiteiten georganiseerd worden. Op die manier kunnen we de leefruimte van de scholen, kinderopvang en de Twaalf Hoven vergroten.

Heb je ideeën of vragen? Stel ze ons!