Even voorstellen: Casper Meinders

Naam: Casper Meinders
Bedrijf: Stichting Beheer de Tirrel
Functie: directeur

Hoe ervaar je de Tirrel tot nu toe

De Tirrel is toonaangevend in Nederland. Er wordt in Winsum ‘gewoon gedaan’ waar veel samenlevingen over spreken, maar niet tot uitvoering komen. Ik vind het echt heel mooi om te zien hoe de visie van de Tirrel steeds meer vorm krijgt en ontwikkelt van ‘papier naar praktijk’. Tegelijkertijd is de Tirrel ook een hecht collectief met gedreven en gepassioneerde mensen die allemaal het beste voor het geheel willen. Ik vind dat heel mooi om te zien! De Tirrel is ontwikkeld en gerealiseerd op basis van een sterke visie en overtuiging. Daar werken we nu aan om die visie iedere dag weer in de praktijk te brengen. Zonder dat je mensen daarvan hoeft te overtuigen draagt iedereen daaraan bij. Dat zorgt soms voor wrijving, maar wel altijd met de intentie om het beste te doen voor het collectief. En het beste voor de lange termijn en niet voor het succes van morgen.

Wat wens je voor de toekomst van de Tirrel

Ik wens vooral de gebruikers iets moois. Ten eerste hoop ik dat het voor de bewoners en de medewerkers van De Hoven een plek wordt waar zij zich thuis en prettig voelen. Waar ze met trots hun familie kunnen uitnodigen. Zij zijn letterlijk de gebruikers van het eerste uur en dat is niet altijd makkelijk, want in een nieuw gebouw gaat in het begin nog wel het nodige fout. Voor de leerlingen en leraren van beide basisscholen wens ik dat het gebouw iedere dag weer een glimlach op het gezicht tovert. Ik ken niet de hele historie, maar weet wel dat zij er zo lang op hebben moeten wachten dat het fijn is om straks eindelijk echt in de Tirrel te zijn.

Voor de inwoners van Het Hogeland en verenigingen hoop ik natuurlijk dat zij er vaak en met veel plezier komen. Maar ik hoop ook dat ze er een beetje trots op zijn. Ik merk weleens dat het nog met argwaan wordt bekeken en besproken. Maar volgens mij mag dat worden ingeruild voor trots.