Even voorstellen: Ageeth Wiersum

Naam: Ageeth Wiersum
Bedrijf: De Twaalf Hoven
Functie: Leidinggevende Dagcentrum Boomgaard en Revalidatiecentrum Het Hogeland

Hoe ervaar je de Tirrel tot nu toe

Begin juni was het eindelijk zover. Na een vlekkeloos verlopen verhuizing van de revalidanten konden we ons de nieuwe omgeving eigen maken. Vanaf het eerste moment ontstond er op de revalidatievleugels een fijne en ontspannen sfeer. Revalidanten betrokken hun appartement, 1-persoons met eigen sanitaire voorzieningen. De volgende dag sliep iedereen een gat in de dag. Bij het opstaan leek het alsof we al tijden in de Tirrel verbleven.  We hebben 3 vleugels  op de 1e verdieping, in totaal 34 appartementen. Voor de medewerkers zijn de vleugels heel erg overzichtelijk, alles nieuw en alles aanwezig.

In de week daarna konden we de gasten van Dagcentrum Boomgaard ook weer verwelkomen. Op het dagcentrum hebben we de beschikking over 2 prachtige ruimtes, met (naar mijn idee) het mooiste uitzicht van de Tirrel. Voor de gasten van de dagbesteding was het een overgang van de “nostalgische” donkere omgeving in De Twaalf Hoven naar een modernere en lichte omgeving in de Tirrel. In de eerste week was het even zoeken om de weg te vinden, maar nu voelt het helemaal vertrouwd.

Natuurlijk zijn er startprobleempjes, bijvoorbeeld is ons logistiek proces anders ingericht en dat vraagt een andere manier van voorraadbeheer, inkoop en opslag. Maar hé, wie ooit is verhuisd weet dat voor “inhuizen” tijd nodig is om de kinderziektes te ondervinden en de nieuwe omgeving eigen te maken.

Wat wens je voor de toekomst van de Tirrel

Ontmoeten, verbinden en verrijken is de visie van de Tirrel. Ik hoop dat we met alle bewoners en gebruikers van het pand een mini Winsum/Hogeland kunnen verwezenlijken. Alle “ingrediënten” daarvoor zijn aanwezig: Van jong tot oud, van gezond en sportief tot herstellend of afhankelijk van anderen. Als we elkaar zien en horen, respecteren, accepteren en aanvullen dan kan het niet anders dan dat dat gaat lukken. Het is een prachtige omgeving die uitdaagt om elkaar tegen te komen, relaties aan te gaan en van elkaar te leren. En natuurlijk zullen we, net als overal om ons heen, ook wel eens moeten schipperen om het voor iedereen plezierig te houden. Ik hoop en wens dat we over een paar jaar kunnen zeggen, “welkom iedereen in de Tirrel, de mooiste plek om te ontmoeten, te verbinden en te verrijken“ .