Bewoners De Twaalf Hoven leven mee met bouw de Tirrel

“Soms zijn er wel drie kranen tegelijk aan het werk, dat is mooi gezicht hoor”, zegt een bewoner van Verpleeghuis De Twaalf Hoven. “Je kunt nu goed zien hoe hard het gaat”, vult een medebewoner aan, terwijl hij naar de bouwplaats wijst. Het is herenochtend in De Twaalf Hoven. Een ochtend waarop de bewoners nieuwtjes uitwisselen, liedjes zingen en spelletjes spelen. Normaal gesproken gebeurt dat in een recreatiezaal, maar vandaag zitten de heren op de camping.  

Camping Tirrelzicht wel te verstaan! In de beweeg- en beleeftuin op het terrein van de Hoven is deze zomer namelijk een heuse camping ingericht, met uitzicht op de bouwplaats. De mannen vinden het prachtig. “Lang geleden hoor dat ik gekampeerd heb. Toen waren de kinderen nog klein en was ik de baas, maar nu heb ik niets meer te zeggen”, lacht één van hen, terwijl de anderen collectief het lied ‘daar was laatst een meisje loos’ inzetten.

“Straks leven we samen met de schoolkinderen. Leuk hoor”
Op de Tirrelcamping wordt van alles georganiseerd. Artiesten komen langs om samen met de bewoners te zingen of te knutselen. En voor diegenen die dat willen wordt een borreltjegeschonken. “Deze campingbeleving geeft bewoners een uitje en betrekt ze bij de bouw van de Tirrel”, zegt Atie van de Activiteitencommissie.

De bewoners verheugen zich op hun nieuwe onderkomen en vooral het samenleven met de schoolkinderen van Tiggeldobbe en De Piramiden. “Nu komen ze regelmatig op bezoek, vaak rond de feestdagen maar straks gaat het allemaal door elkaar lopen. Dat is toch leuk, dat geeft wat meer leven in de brouwerij”, aldus een bewoner. “Straks kunnen we ook bij de scholen langsgaan en samen gymnastieklessen volgen, schilderen of koken. Dat lijkt me heel gezellig”, vult zijn buurman aan. Terwijl weer een andere bewoner de Pim Pam Pet pakt om samen een spelletje te gaan spelen.