Winsumers hebben gekozen: De Tirrel is geboren

De Tirrel wordt de nieuwe naam voor het project in Winsum, waar onderwijs, zorg, sport en vrije tijd samenkomen. De afgelopen week kon iedereen zijn/haar stem uitbrengen op Munstercirkel of De Tirrel. De Tirrel kreeg maar liefst 81% van de stemmen.

Al eerder kon iedereen uit Winsum een naam insturen voor het unieke project, dat op het terrein van De Twaalf Hoven in Winsum wordt gerealiseerd. Veel Winsumers, jong en oud, hadden gehoor gegeven aan deze oproep. Een jury had daarna De Tirrel en Munstercirkel gekozen als de twee laatste kanshebbers. Vervolgens kon iedereen stemmen op een van deze twee namen.

Ruim 370 stemmen zijn binnengekomen op de website van de gemeente. Hiervan was 81% voor De Tirrel en 19% voor Munstercirkel: de Winsumers hebben een duidelijke voorkeur uitgesproken. Itie Nijhoff uit Winsum heeft deze naam ingestuurd. Zij wint hiermee een iPad mini en een bankje op het terrein met haar eigen naam.

De Tirrel

Tirrel is een Gronings woord. Het betekent ‘slim levende’, oftewel erg levendig. Deze betekenis past bij de visie en filosofie achter het project. Een levendige plek in de wijk waar iedereen altijd terecht kan. Kinderen houden ouderen actief, ouderen houden kinderen betrokken. De jury heeft deze naam laten natrekken bij de streektaalfunctionaris en Het Huis van de Groninger Cultuur. Ook zij deelden de mening dat dit een mooie naam is voor het toekomstige gebouw.