Deelnemers VNG congres bezoeken de Tirrel

Op dinsdag 13 juni vindt het jaarcongres van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) plaats in Groningen. Tijdens het congres bezoeken ruim honderd bestuurders vanuit het hele land gemeente Groningen. In de middag bezoeken de bestuurders deelsessies in onze provincie. Gemeente Het Hogeland organiseert in de middag 3 deelsessies; wandelen door Winsum – het allermooiste dorp, varen door de industriële Eemshaven en een bezoek aan de toekomstige mini-samenleving de Tirrel.

Belang van de sociale basis

In de deelsessie over de Tirrel komen vijftig bestuurders bijeen die meer willen weten over hoe gemeente Het Hogeland invulling geeft aan het belang van een sociale basis.

Een krachtige sociale basis wordt meer en meer belangrijk omdat de druk op zorg en ondersteuning steeds groter wordt. Een van de speerpunten is ervoor te zorgen dat inwoners langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen en mee kunnen blijven doen in de maatschappij.

De Tirrel draagt op een bijzondere manier bij aan het creëren van zo’n sociale basis.

Interactieve sessie

In de Tirrel vertellen gemeente Het Hogeland, Mensenwerk, MantelzorgNL en de Tirrel over de uitdagingen van het vormgeven van een sociale basis in Het Hogeland.

De sprekers gaan in op hoe wordt samengewerkt aan de sociale basis in héél Het Hogeland. Dit wordt gedaan door het creëren van Thuiskamers; Het Hogeland heeft inmiddels al 20 van dergelijke ontmoetingsplekken. Ook wordt ingegaan op hoe in Winsum ontmoetingen tussen jong en oud nu al plaatsvinden, wat een bron van inspiratie is voor het ontstaan voor de Tirrel.

Wethouder Karen Hansems is verheugd dat het VNG congres één van de deelsessies in de Tirrel verzorgt: ‘We zijn blij dat de landelijke bestuurders naar de deelsessie komen in de Tirrel. Bestuurders kunnen het unieke concept nu met eigen ogen zien; ouderenzorg, kinderen en sport onder één dak die het mogelijk maken jong en oud gemakkelijk te verbinden. Samenwerken staat voorop in de Tirrel en wij zijn als partner trots dat het mooie gebouw deze samenwerking optimaal faciliteert’.

Over de VNG

De VNG organiseert dit congres jaarlijks als koepelorganisatie van alle Nederlandse Gemeenten. Het congres is bedoeld voor de bestuurders van de gemeenten. Voor meer informatie ga naar: VNG | Vereniging van Nederlandse Gemeenten.