Officiele opening de Tirrel

Op dinsdag 14 mei hadden we het grote voorrecht om de Koning en Koningin te verwelkomen voor de officiële opening van de Tirrel. Dit was een uniek en gedenkwaardig moment waar we nog lang met een grote glimlach aan zullen terugdenken.

Koning en Koningin op bezoek in de Tirrel

Tijdens de rondleiding hebben de Koning en Koningin met eigen ogen kunnen zien hoe bijzonder het gebouw is en hoe de samenwerking plaatsvindt tussen ouderenzorg vanuit De Hoven, het basisonderwijs met Openbare Basisschool Tiggeldobbe en CBS de Piramiden, de kinderopvangorganisaties zoals Kinderopvang Het Hogeland, Kids2b en Calimero Kidz en gebruikers zoals De Golden Raand met Koffieleut Winsum, Sportcafé de Tirrel door Friso de Jongh, Cosis, Lentis, Maaike Overeem en Mandy Derksen. Er werd ook stilgestaan bij de maatschappelijke functie van de Tirrel als locatie voor sport en ontmoetingen voor onder andere Terra Winsum VO en diverse verenigingen.

Naast de rondleiding door het gebouw, heeft het Koningspaar gesprekken gevoerd met bewoners en personeel van De Hoven. Hierbij stond centraal of wonen in een omgeving met veel kinderen en activiteiten een positieve invloed heeft op het levensgeluk. Deze vraag werd door alle gesprekspartners met een duidelijk “JA” beantwoord.

Wij danken iedereen die heeft bijgedragen aan deze fantastische dag. Een speciale dank gaat uit naar de Gemeente Het Hogeland, die het bezoek van het Koningspaar mogelijk heeft gemaakt.