Jong en oud sporten samen!

Deze maand kwamen de basisscholen die straks in de Tirrel hun intrek gaan nemen bij De Twaalf Hoven om samen te sporten. Op donderdag 9 mei was groep 5/6 van OBS Tiggeldobbe aan de beurt om samen met de bewoners spellen te gaan doen. Er waren verschillende spellen klaargezet in de Kapschuur waar jong en oud samen mee bezig konden gaan. Er waren spellen te doen zoals blikgooien, stokvangen, kegelen, hoedje wip, vier op een rij en trekbiljart.

De kinderen werkten in groepjes samen met de ouderen. De klik was er meteen! De kinderen wisten hoe de spellen werkten en waren druk bezig met het uitleggen aan de bewoners. Op het moment dat één van de kinderen aan een bewoner vroeg om samen te gaan blikgooien verscheen er een grote glimlach op het gezicht van de bewoner en de bewoner was gelijk enthousiast. Dit soort kleine dingen, de gezichten van plezier, de glimlach op het gezicht van de kinderen en ouderen, daar genieten we van.

Een zeer geslaagde activiteit en mooie samenwerking van jong en oud. Een prima voorbode op de toekomst, waar jong en oud samen gaan komen in de Tirrel.