Gebouw de Tirrel krijgt steeds meer vorm

Een jaar geleden ging de eerst schop de grond in. Nu is een deel van de Tirrel aan de buitenkant zo goed als klaar. Van twee vleugels zijn de buitenmuren en staalconstructie geplaatst, is het metselwerk gereed en zelfs de dakbedekking gelegd.

Op andere delen van het gebouw is de staalconstructie geplaatst. Die is nodig om de Tirrel aardbevingsbestendig te maken. De komende weken worden de muren van de bovenste verdieping opgebouwd en de dakbedekking gelegd.

Warmtebronnen geboord
De Tirrel wordt gasloos. De verwarming en koeling van het gebouw wordt geregeld door 5 warmtepompen, een elektrische ketel en warmte- koude opslag. Voor die WKO’s zijn de bronnen geboord, tot 150 meter diepte.

Binnenkort wordt de staalconstructie op de sporthal geplaatst. En kan ook daar de afwerking van de buitenkant beginnen. Van de laatste vleugels wordt de fundering nu gelegd. De komende weken worden de muren en wanden van de begane grond verdieping opgebouwd. 

Kijksteiger
Je kunt een kijkje nemen bij de werkzaamheden op de bouwplaats. Aan de rand van de bouwplaats, aan de kant van De Twaalf Hoven is een kijksteiger geplaatst. Twee meter hoog is ie, dus je hebt gegarandeerd een uniek uitkijkje over de bouwplaats.