De Tirrel is af!

De Tirrel is vrijdag 12 mei opgeleverd! Bertil Poelman, directeur van Rottinghuis Aannemingsbedrijf uit Groningen, droeg het prachtige gebouw in Winsum over aan opdrachtgevers gemeente Het Hogeland en Stichting De Hoven.

In het gebouw komen twee scholen, verpleeghuis De Twaalf Hoven voor geriatrische revalidatie- en verpleeghuiszorg, kinderopvang , sportvoorzieningen, welzijn en recreatieve activiteiten voor de inwoners van Winsum en Het Hogeland. Een bijzondere plek gebouwd voor ontmoeting, verbinding en verrijking. Ontmoeting in onderwijs, opvang, zorg, sport en samenzijn. Verbinding en verrijking tussen jong en oud, sport, zorg en leren.

Karen Hansems, Jannie Nijlunsing en Bertil Poelman ondertekenen het opleverdocument.

In het gebouw is bewondering voor vakmanschap op zijn plek; de afwerking van de welvende plafonds in het hart van het gebouw, de doorkijkjes via het vele glas en de ruime sporthal afgewerkt met houten lambrisering; je komt ogen tekort! Een eindresultaat om oprecht trots op te zijn! Ook de glijbaan die van de bovenverdieping in de centrale hal uitkomt, vraagt erom gebruikt te worden.

De bewoners van De Twaalf Hoven verhuizen binnenkort naar hun nieuwe onderkomen. De schoollokalen worden zo ver mogelijk ingericht. De kinderen, meesters en juffen beginnen na de zomervakantie in hun nieuwe school in de Tirrel. De gemeente zorgt ervoor dat de sporters en hun verenigingen een nieuw onderkomen krijgen en de huurders hun ruimte kunnen gaan gebruiken. Alle verschillende organisaties zullen er binnen afzienbare tijd te vinden zijn. Nog even en dan kan de mini-samenleving waar iedereen er toe doet ├Ęcht beginnen.

De Tirrel is een initiatief van gemeente Het Hogeland, Stichting De Hoven, CBS De Piramiden en OBS Tiggeldobbe.