De Tirrel wordt gebouwd op een centrale plek, grenzend aan een aantal wijken: Ripperda (1,2 & 3), Potmaar en Lombok. Er is een wijkteam actief die zich bezighoudt met de ontwikkeling van de wijken. Zij doen ook mee aan de ontwikkeling van de Tirrel. Het wijkteam praat mee in werkgroepen en brengt ideeën en initiatieven in. Straks is de Tirrel hopelijk voor hen een levendige plek waar diverse activiteiten plaatsvinden.
Lees meer over het Wijkteam Winsum Zuid-Oost.
Health Hub Roden staat midden in de wereld van medische technologie en healthy ageing. Zij vormen een ‘hub’: een verbindende schakel tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid.Health Hub Roden is opgericht om deze gespecialiseerde kennis en kunde in de regio te behouden. De Health Hub inspireert ons om breed te kijken naar de inzet van technologie in de Tirrel, breder dan de gebaande paden.
Health Hub Roden wordt mogelijk gemaakt door Provincie Drenthe, Provincie Groningen, Hanzehogeschool, Healthy Ageing Network Northern Netherlands, Regio Groningen-Assen, ISD Noordenkwartier en Gemeente Noordenveld. Hanzehogeschool Groningen is als penvoerder verantwoordelijk voor Health Hub Roden.
Lees meer over de Health Hub Roden.
Het Centre of Expertise Healthy Ageing (CoE HA) is hét netwerk voor publiek-private samenwerking voor innovatie in zorg & welzijn en onderwijsvernieuwing. In de innovatiewerkplaatsen van het CoE HA werken onderzoekers, docenten, studenten, bedrijven en zorg- en welzijnsinstellingen gezamenlijk aan oplossingen voor actuele problemen in zorg en welzijn.
De Tirrel is een van de Innovatiewerkplaatsen. Lees ook het nieuwsbericht hierover.
Lees meer over het Centre of Expertise Healthy Ageing.
Stichting Gewoon Bijzonder is ontstaan als ouderinitiatief samen met de NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind). Alies Kap is de initiatiefnemer en moeder van 4 bijzondere kinderen. Julia, Bas, Laura en Daan, waarvan Laura een zeer ernstig meervoudig complex gehandicapt meisje is.
Doel van de stichting is om meervoudig gehandicapte kinderen zo veel mogelijk deel te laten nemen aan het gewone leven, in hun eigen omgeving. Zodat ze niet ver hoeven reizen en contact hebben met kinderen uit de buurt die daardoor beter met ze leren omgaan.
Gewoon Bijzonder wil vanuit die visie graag een plek in de Tirrel. De ideeën van Gewoon Bijzonder – hoe je met kinderen om gaat en hen een plek geeft – past in het gedachtengoed van de Tirrel. Het verrijkt de ontwikkeling van de leerlingen. Dit past dus naadloos in Ontmoeten, Verbinden en Verrijken, de leidende principes van de Tirrel.
Lees meer over Gewoon Bijzonder.